گوگل ترندز چیست ؟ چطور در کسب و کار از آن استفاده کنیم؟

گوگل ترندز چیست ؟

فرض کنیم شما فروشنده کالایی مثل موبایل در بازار شهر خودتان هستید و دانش فنی بالایی هم در کار با کامپیوتر ندارید. با google trends ظرف چند ثانیه خواهید فهمید که الان مشتریان شما در هر کشور و هر استانی، به دنبال کدام گوشی هستند ، می‌توانید بین محصولات خود مقایسه انجام دهید و حتی آینده فروش این محصول را پیش‌بینی کنید!

Trend یعنی چه؟

Trend یا ترند به فارسی خودمانی، چیزی که بین مردم رایج، داغ، مد و محبوب شده باشد. بنابراین گوگل ترندز کارش این است که به ما می‌گوید مردم بیشتر در اینترنت در جستجوی چه چیزی هستند.

Google Trends چگونه کار می‌کند ؟

روزانه میلیون‌ها نفر به کمک گوگل کلمات و عبارات مورد علاقه خود را جستجو می‌کنند. گوگل با ذخیره و پردازش این اطلاعات، مخزنی غنی از میلیون‌ها نتیجه جستجو ایجاد کرده است. برای همین اگر از ابزار trends استفاده کنید دقیقا به شما می گوید در هر زمینه‌ای چه موضوعی ترند شده است. اگر شما صاحب یک کسب و کار باشید حتما می‌دانید آگاهی از موضوعات داغ در هر کسب و کاری چقدر به فروش بیشتر و زیان کمتر کمک می‌کند.

آموزش google trends

ویدئوی زیر را ببینید. بعد از مقدمه، روش کار به شکل تصویری برای شما نشان داده‌ام. ببینید در مثال زیر، چگونه فروشنده موبایل ظرف کمتر از یک دقیقه می‌تواند دو گوشی موبایل را با هم مقایسه کند و بفهمد کاربران ایرانی بیشتر به دنبال کدام هستند. همچنین خواهید دید که وضعیت فرش ایرانی در پنج سال گذشته چطور بوده و چه کشورهایی بیشترین توجه را به جستجوی واژه Persian carpet داشته‌اند. (در بعضی موارد هم ممکن است نتیجه قابل توجهی نداشته باشیم. برای همین من بعد از انتخاب روسیه و عدم دریافت نتایج کافی، نتایج را برای کل دنیا worldwide جستجو کرده‌ام.)


آمار جغرافیایی بر اساس کشور و منطقه

جستجوی ترندز بر اساس منطقه

یکی از بهترین نکات در این ابزار، آنست که به تفکیک منطقه جغرافیایی، علاقه مشتریان را نشان می‌دهد. بنابراین ما می‌فهمیم که مثلا فلان گوشی در کدام استان فروش بیشتر و در کدام استان فروش کمتری می‌تواند داشته باشد.

کاربرد google trends در سئو و بهینه سازی سایت

مشکلات و هزینه های دیجیتال مارکتینگ

ما طراحان وبسایت و مشاوران سئو، از این ابزار ارزشمند (در کنار ده‌ها ابزار رایگان و پولی دیگر) استفاده می‌کنیم که مشاوره صحیح‌تری به مشتریان خود ارائه بدهیم. مثلا می‌توانیم برای تولید محتوا، انتخاب محصول، بازدهی بیشتر وبسایت … از این ابزار استفاده کنیم.

گوگل ترندز در ایران به خوبی کار می کند

خوشبختانه این ابزار بسیار ارزشمند هنوز از سمت گوگل تحریم نشده است. بنابراین از قدرت آن بهره بگیرید. کار با این ابزار ساده اصلا دانش فنی نمی‌خواهد. چه کسی را میشناسید که ظرف یک ثانیه به شما بگوید تمایل مردم ایران یا جهان یا هر کشور دیگری نسبت به جستجوی کلمه «فرش دستبافت» چه تغییری داشته است؟ گوگل ترندز این کار را برای شما انجام می دهد. آیا کسی هست که به شما بگوید که الان فرش ماشینی بیشتر در اینترنت جستجو می شود یا فرش دستبافت؟

یک فروشنده، قدر اطلاعات را می داند!

اطلاعات مناسب، برای هر فروشنده‌ای به منزله نقشه گنج است. اگر قصد دارید یک محموله از فلان گوشی را خریداری کنید شاید بد نباشد پیش از آن در گوگل ترندز جستجویی بکنید. اگر دیدید تمایل مردم به این گوشی دارد روز به روز کمتر می شود، شاید بهتر باشد خرید انجام ندهید و پول خود را به خطر نیاندازید.

کاربرد گوگل ترندز در صادرات و واردات

آیا وسوسه شده‌اید که به یک کشور خارجی محصولات ایرانی صادر کنید؟ پیشنهاد می‌کنم پیش از آن قدری وقت بگذارید و به کمک Google trends ببینید واکنش مردم آن کشور در یک سال یا مثلا سه ماه گذشته، نسبت به محصول مورد نظر شما چه بوده است؟

کاربرد گوگل ترندز در نوشتن مقالات آموزشی

اگر درباره موضوعی می‌خواهید مطلب بنویسید اول آن موضوع را در ترندز بررسی کنید. شاید متوجه شوید یک موضوع مشابه دیگر با عنوانی متفاوت، بسیار داغ‌تر از موضوع شماست.

کاربرد گوگل ترندز برای بانوان خانه‌دار

شاید شما بانوی خانه‌داری باشید که در منزل کار ساخت عروسک، کاردستی، پخت شیرینی و کیک … انجام می‌دهید. با کمک گوگل ترندز می‌توانید بفهمید که مردم الان به کدام کیک یا شیرینی علاقه‌ی بیشتری دارند.

کاربرد این ابزار برای افراد بیکار !

اگر در حال حاضر شغلی ندارید ولی به دنبال ایده‌های جذاب می‌گردید، شاید بد نباشد سری به ترندز بزنید. شاید زمینه‌ای را پیدا کنید که مردم به آن علاقه زیادی دارند و اتفاقا شما هم در آن زمینه، تجربه و توانایی خوبی دارید.

اگر شما هم نظری دارید که برای دیگران مفید است، می‌توانید در پایین همین مقاله نظر خود را مطرح کنید.ی

4 دیدگاه دربارهٔ «گوگل ترندز چیست ؟ چطور در کسب و کار از آن استفاده کنیم؟;

دیدگاهتان را بنویسید