۱۹ راهکار برای کاهش هزینه اینترنت

هزینه‌های اینترنت شما زیاد شده؟ کاهش هزینه اینترنت هم مانند کاهش مصرف آب و برق و .. قابل انجام است. هرگاه اینترنت شما وصل باشد، خواسته یا ناخواسته در حال مصرف آن هستید. بعضی فکر می‌کنند که بازکردن یک وب سایت یا اپلیکیشن که باعث مصرف اینترنت نمی‌شود و فکر می‌کنند فقط وقتی فایلی را دانلود می‌کنند، اینترنت مصرف می‌شود، در حالی که این تصور اشتباه است.

اگر برای انجام بعضی از توصیه‌های زیر نیاز به کمک یک شخص خبره داشتید، حتما از دوستان و آشنایان کمک بگیرید.

راهکارهای عمومی

۱- گذاشتن رمز قوی روی مودم خانه یا محل کار برای جلوگیری از سرقت اینترنت.

۲- اگر گوشی خود را هات‌اسپات می‌کنید، رمز قوی روی آن بگذارید که فقط در اختیار نزدیکان باشد.

۳- بسته‌های اینترنتی خود را با دقت انتخاب کنید. یک ماه مصرف خود را بررسی کنید و ببینید آیا اگر به‌ظاهر گران‌تر ولی طولانی‌مدت بخرید برایتان صرفه بیشتری دارد یا این‌که بسته‌های به‌ظاهر ارزان‌تر با فاصله‌های زمانی کمتر؟

۴- باید بدانید که بیشترین حجم مصرف مربوط به چیست. این منابع به‌ترتیب عبارتند از: دانلود مستقیم فایل‌ها، دیدن ویدئو، شنیدن صوت، دیدن عکس و مطالعه متن. یک ویدئو می‌تواند معادل ده‌ها و صدها مطلب متنی، اینترنت شما را مصرف کند؛ بنابراین ویدئوها یا صوت‌های غیرضروری را باز نکنید.

۵- اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های غیرضروری را حذف کنید تا اینترنت شما را در پشت‌صحنه مصرف نکنند.

۶- گوشی خود را طوری تنظیم کنید که اگر چند دقیقه از اینترنت استفاده نمی‌کنید خودبه‌خود آن را قطع کند.

۷- تلگرام خود را روی وضعیتی بگذارید که به شکل اتوماتیک تصاویر را دانلود نکند. بلکه فقط با انتخاب شما تصاویر باز و دانلود شوند.

۸- اگر ویدئوها یا صوت‌های مشخصی را دائماً به شکل آنلاین گوش می‌دهید، یک‌بار برای همیشه آن‌ها را دانلود کنید که مرتب نیاز به اجرای آنلاین آن‌ها نداشته باشید.

۹- در سایت‌های ویدئویی مثل آپارات یا یوتیوب، ویدئوها را با کیفیت پایین‌تری ببینید تا اینترنت کمتری مصرف شود

۱۰- مصرف اینترنت فرزندان خود را مدیریت کنید. آن‌ها معمولاً تصوری از هزینه‌های اینترنت ندارند و به شکلی بسیار بی‌محابا اینترنت مصرف می‌کنند. برای دانلود نرم‌افزار، بازی‌های کامپیوتری و موارد مشابه، قوانینی در خانه داشته باشید.

۱۱- اگر اپلیکیشن‌هایی دارید که دائماً خود را آپدیت می‌کنند، این وضعیت را در آن‌ها غیرفعال کنید و خودتان به شکل منظم، مثلاً هرچند ماه یک‌بار اپلیکیشن‌ها را آپدیت نمایید. در کامپیوتر هم جلوی آپدیت اتوماتیک ویندوز و برنامه‌های مشابه را بگیرید.

۱۲- از آنتی‌ویروس استفاده کنید تا نرم‌افزارهای مشکوک، اینترنت شما را مصرف نکنند.

کاهش مصرف اینترنت

راهکارهای فنی‌تر

۱۳- در گوشی‌های اندرویدی، به بخش data usage بروید و ببینید کدام برنامه‌ها اینترنت زیادی مصرف می‌کنند. مصرف پشت‌صحنه آن‌ها را در قسمت Restrict Background Data قطع کنید.

۱۴- در بعضی اپلیکیشن‌ها مثل اینستاگرام بخشی برای کاهش مصرف use less data وجود دارد. آن را فعال کنید.

۱۵- در گوشی آیفون، wifi-assist، دیتای سیم‌کارت برای icloud drive و cellular data را غیرفعال کنید.

۱۶- در گوشی‌های اندرویدی در قسمت accounts بروید و sync برنامه با اکانت گوگل را غیرفعال کنید.

۱۷- خاموش کردن برنامه‌های نقشه یاب مانند google map و GPS و استفاده از آن‌ها به شکل آفلاین جلوی مصرف بیهوده اینترنت را می‌گیرد.

۱۸- از مرورگرهایی در گوشی خود استفاده کنید که قابلیت بازکردن وب سایت‌ها به شکل سَبُک (لایت) دارند؛ مثلاً از opera mini استفاده کنید.

۱۹- به‌روز بمانید. با جستجوی عباراتی نظیر «روش‌های کاهش مصرف اینترنت» و مطالعه‌ی مقالات گوناگون، دانش خود را در این زمینه بالاتر ببرید.


دیدگاهتان را بنویسید